Ik ga binnenkort naar curaçao, dus ik vroeg me af wat voor eten ik daar kan vinden.
Ik ben even op onderzoek gegaan en het blijkt dat een van de bekendste gerechten in Curaçao roti is, dit wordt ook veel in Suriname gegeten. Roti is een soort pannenkoek gevuld met eten.
Ik heb op het internet een recept hier voor opgezocht (het recept is van de AH), het is kruidige roti kip met sperziebonen.
Wat heb je nodig?
- 250 g kruimige aardappelen
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 schaal kipdijfilet (à 4 stuks)
- 4 el arachideolie
- 2 el curry madras (specerijenmelange, Euroma Original spices by Jonnie Boer)
- 100 ml kraanwater
- 2 trostomaten
- 1 rode peper
- 500 g gebroken sperziebonen (zak)
- 4 eieren
- 4 vellen roti
- Pan
- Magnetron
Wat te doen?
- Schil de aardappelen en snijd deze in stukken van 2 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in blokjes.
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en curry madras 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook.
- Was en snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Was de peper, halveer deze in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Voeg de tomaat samen met de peper toe aan de kip en laat 15 min. zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Proef na 10 min. hoe pittig het gerecht is en verwijder desgewenst de peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de eieren toe. Giet het water af, laat de boontjes in de pan. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.
- Verwarm ondertussen de roti’s 20 sec. per kant in een koekenpan of verwarm ze op een bord in de magnetron. Leg de roti’s op 4 borden en verdeel daarover de kip, boontjes en de eieren. Serveer direct.
Variatietip:
Als er mensen waar voor je kookt niet van peper houden, voeg de peper dan niet toe aan de kip, maar snijd het vruchtvlees fijn en serveer apart erbij.
Doeiiii en eet smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten